Konoba Buščina, Istra vabi

Že nekaj let ena bolj priljubljenih gurmanskih destinacij ob meji s Hrvaško, je tudi Konoba Buščina in kaj rado se zgodi, da brez rezervacije ostanete brez mize. Vendar kljub dobremu obisku, vztrajajo pri kakovosti ponujenega in stalni ponudbi, kar jim prinaša tudi več priznanj in zabeležba v kulinaričnih vodičih Istre. Ponujajo značilno istrsko kulinariko, tako mesno kot morsko. Pri mesni liniji je tako pri predjedeh kot pri glavnih jedeh izpostavljena ponudba istrskega goveda boškarin, poleg tega pa ponujajo še istrski pršut ponujen z raznimi domačimi siri ter biftek na žaru. Kar se morske ponudbe tiče se zanašajo na morsko klasiko torej škampe, ribe, (jadranske) lignje, školjke, hobotnično solato, različne morske testenine itd. Poleg tega pa so na voljo še razne kombinacije z gobami in tartufi, pa istrske mineštre in jote, ob prednaročilu pa tudi jedi izpod peke. Vsega ravno prav.

Tokrat smo si privoščili odlični narezek in nič slabšo ploščo morskih jedi, nadaljevali na podobni ravni s hišnimi pljunkanci in jadranskim lignjem, ter srečno zaključili z okusno malinovo torto.

Pravzaprav brez minusa, ki bi ga lahko izpostavil. Torej odlična hrana, prijeten istrski ambient v simpatični vasici, poleg tega pa so še cene so na obrok kakih 10-15 evrov po osebi nižje, kot bi plačali za primerljivo kakovost v Portorožu ali Piranu. Za obrok pripravite nekje med 20 in 30 evri, pač odvisno od lakote.



Hrana: 5/6
Ambient: 5/6
Cena: 4/6

Konoba Buščina
Buščina 18, Umag
(mejo prečkate v Sečovljah, nato se usmerite proti Savudriji, dokler kaj kmalu ne zagledate table za Buščino)
Telefon:  
00385 052732088
Odprto:
Sreda-nedelja 12-24h

Ocene:
Tripadvisor

























0 komentarji:

Objavite komentar

 
  • Jem zunaj © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes