Restavracija Vander, hit v stari Ljubljani


V mestni uličici le streljaj od Ljubljanice stoji butični dizajnerski hotel Vander. Lokacija, videz in bazen na terasi na strehi mu prinašajo uvrstitve na raznih tujih lestvicah najzanimivejših novih hotelov.

V pritličju hotela domuje restavracija Vander s prijetnim zunanjim delom na katerem so mize postavljene na eni strani ozke ljubljanske ulice. Hrana, ki jo pripravlja francoski kuhar je sezonska, se naslanja na ponudbo tržnice in je iz repertoarja regionalnih specialitet.

Za kosilo se izbira med tremi meniji, mi pa smo jedli  juho s šparglji, nato za glavno jed pa file orade z malimi pelati, olivno tapenado in krompirjevim pirejem z baziliko ter domače njoke z gobicami in staranim ovčjim sirom, za sladico pa jagodno pito z rabarbaro. Vse jedi so bile resnično izvrstne, nad okusi smo bili navdušeni in takoj Vandra proglasili za trenutni kulinarični hit Ljubljane.

Tudi cene so glede na ponujeno (vsaj pri kosilih) ugodne. Za kosilo juha-glavna jed-solata sladica je potrebno odšteti 12 evrov, brez sladice pa dva evra manj. Končna ocena - izvrstno.



Hrana: 5,5/6
Ambient: 4/6
Cena: 4,5/6 (kosilo)

Restavracija Vander
Krojaška ulica 6-8
(Od Prešernovega trga čez tromostovje in nato desno v smeri proti Trnovem ob Ljubljanici, pred lokalom Maček pa levo v ozko ulico)


Telefon:  
01 200 9006
Odprto od ponedeljka do sobote 
od 7h-11h (zajtrk)
od 12h-15.30h(kosilo)
od 19h-23.00h

Spletna stran:
Vanderhotel.com
Ocene:
Rad dobrojem
Mladina 
Siol


ZADNJI OBISK 2014



Pozdrav iz kuhinja

Juha s špargli

Njoki z gobicami in staranim ovčjim sirom

File orade in krompirjev file z baziliko

Jagodna pita z rabarbaro






0 komentarji:

Objavite komentar

 
  • Jem zunaj © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes