Valentin, klasična morska restavracija pri ljubljanski tržnici

Pred slabim letom odprti Valentin je zelo hitro postal priljubljena ljubljanska gostilna. Klasičnih morskih restavracij v Ljubljani, pač ni na pretek. Takšnih kjer se da pomalicati, pojesti kosilo ali povečerjati klasične morske dobrote. Lignje, morsko solato, ribji file, morska plošča ali brodet z morskimi sadeži... Pravzaprav je jedilnik jedi iz morja, ki jih ponujajo precej dolg. Pestrost ponudbe jim omogoča povezanost gostilne z lastno ribarnico, skozi katero se sprehodiš, ko vstopiš v Valentina. Ambient je prijeten tako zunaj ob tržnici, kot tudi notri, čeprav bi mize lahko bile malo manj natlačene.

Po izkušnjah je v Valentinu vse pripravljeno brez kompliciranja a okusno in sveže, kakšnega hudega presežka ne gre pričakovati niti ga ne ponujajo, ampak se držijo klasike. Tokrat sem si privoščil kosilo(kosila od 12h do 16h) , ki je tisti dan bilo- ribja juha, losos s krompirjem, solata in jabolčni zavitek. Vse dobro, brez pripomb. Cena kosila je 12 evrov, za zraven pa še domač jabolčni sok 1,5 evra po decilitru. Če se izognete kosilu, naročite iz menija lahko pričakujete račun kakšnih 25 evrov po osebi ob obilnejši pojedini pa še 10evrov več.
Pripomba gre glede počasnosti, morda zaradi velikega obiska ne uspejo vsega pripravit, vendar čaka se predolgo.  Tudi natakarji niso vedno v najboljši formi in so občasno tudi ne najbolj prijazni.

Torej če si kdo zaželi običajnega morskega kosila, ki ga navadno naročiš v konobi na morju in se mu ne mudi prevec je Valentin dobra rešitev.

Hrana: 4/6
Ambient: 4/6
Cena: 4,5/6 (kosilo)

Restavracija Valentin
Vodnikov trg 5
(zraven tržnice v smeri proti gradu)

Telefon:  
(0)59 041 111
Odprto pon-pet 10h do 23h
sobota 9h-23h
nedelja 12h-23h
Ocene:


Ribja juha
Losos

Solata


Vrt

Ribarnica

Ribarnica

60 komentarji:

  1. POZDRAVLJeni
    v restavraciji Valentin je problem o velikosti kuhinje prevec miz in kuhinja ne more skuhat za toliko ljudi ...se vidi da direktorji niso gostinci mislim da edini kdor se res trudi je ta visok natakar k se mi vcasih prav smili ...mislim da je to izkoriščanje pa lep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. POZDRAV
    MI SMO BILI PREJSNO SOBOTO PA JE BILA RES GUZVA NA HRANO SMO ČAKALI 45 MINUT ..NATAKARJI SO BILI PRIJAZNI HITRI ..DELALI SO KOT NORI TKO DA SE ČEZ NJIH NE MOREMO PRITOZEVATI ...JE PA TUKAJ RES NAROBE NEKAJ V KUHINJI V ORGANIZACIJI KER HRANE KAR NI IN NI ...UBOGE KALAMARE PA FILE BRANCINA 45 MINUT ...UFFF MORAS IMETI ČAS IN ČAS ,ČAS

    OdgovoriIzbriši
  3. ODLIČNA POSTREZBA IN JEDACA!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Idealna lokacija za zastrupitev. Trikrat sem jedel tam in trikrat bil zastrupljen.Zgleda ,da je zmanjkalo financ za svežo robo,sedaj pa ni druge ,kot da uporablja robo iz zamrzovalne skrinje,ki se jim je nakupičila od neuspešne prodaje v ribarnici.Kam mislite,da gre roba ,ki jim ostane in jo ne prodajo v ribarnici?

    OdgovoriIzbriši
  5. Bil sem tam na kosilu in dobil pokvarjeno hrano,vendar me je šef (KLEMEN) prepričeval,da je riba od današnjega dne. (v poinedeljek) Kakor vem dobivajo vsi robo v torek ali petek! NIKOLI VEČ NE PRIDEM JESTI V VALENTINA.,

    OdgovoriIzbriši
  6. Sramota!!!! Majhne porcije,velike cene ,neprimerna strežba,ter ZELO slaba kvaliteta hrane.Prvic in zadnjič.

    OdgovoriIzbriši
  7. Zastojn ne pridem tja jesti,ker mi ni do bruhanja.

    OdgovoriIzbriši
  8. Pravi,da je teško dobiti dober kader! Teško je obdržati dober kader,če ga slabo ali pa sploh ne plačaš.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izkoriščanja delavcev nikakor ne trpimo. Če imate dokaze za te trditve jih z veseljem objavimo tu na blogu inj pozovemo k bojkotu Valentina.

      Izbriši
    2. Imam dokaz plačilne liste,ter pogodbo o zaposlitvi.Tam je vse razvidno.Če želita jih lahko objavim.Zal ne vem,če to smem.

      Bivši zaposleni

      Izbriši
    3. Jaz sem pa pri njih vedno zadovoljen. Se pa najdejo nesramni ljudje, ki pri njih ne morejo več delati potem se pa na tak način izživljajo. Oba poznam zelo dobro, tako da vem, da so vse to laži. Ne bi pa o tem, da so ljubljanski natakarji vsak teden v drugi gostilni zaposleni, ker po večini kradejo ali pa mislijo kaj so. Ljudje, malo čudno je, da v desetih dneh dobiš na portal take kritike,prej pa nikoli...Naj kar povem, da sem jaz sem pri njih delal dolgo in imam o njima same dobre besede!

      Izbriši
  9. Mal preveč se je zadolžil,sedaj je pa nezadovolstvo neplačanih zaposlenih razultat nekvalitetne postrežbe in nezadovolstvo strank. BOGI PERSONAL

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne more biti drugače..sem na strani delavcev

      Izbriši
  10. DOBRO SE BOSTE NAJEDLI SAMO,ČE SEBOJ PRINESETE SVOJO HRANO. GLEDE NJIHOVE HRANE NI VREDNO BESED!


    Bivši oboževalec

    OdgovoriIzbriši
  11. Torta borovniceva zanič suha pusta ostalo... Okey:-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zanimivo, da borovničeve torte ni bilo že 3 tedne! Kaj reči o osebi, katera ne pozna sadja!!!

      Izbriši
  12. http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g274873-d3488390-Reviews-Restavracija_Valentin-Ljubljana_Upper_Carniola_Region.html

    “nice, fresh fish”

    5 of 5 stars Reviewed 31 August 2014

    Just across the street from open market in the middle of old town. I found it accidentally ;-) walking around the old town. First time 3 of us sat at the outside table and had a fish plate for 2 persons and it was more than enough. Next time we invited more then 10 people for birthday party for lunch. It was December so we were inside. Nice atmosphere, friendly staff, solid selection of wines and really good and fresh fish. Really good value for your money.


    Visited December 2013
    5 of 5 stars Value
    5 of 5 stars Atmosphere
    4 of 5 stars Service
    5 of 5 stars Food

    “Great seafood restaurant”

    5 of 5 stars Reviewed 19 August 2014

    Good service, excellent fresh food and priced really well. Had salad, vegetables, grilled fish and fantastic warm strudel for under 18 euro



    Visited August 2014

    “Wonderful fish”

    5 of 5 stars Reviewed 29 July 2014

    If you want fish as a pleasant change, this is the place to go. This is the second time I have eaten here.

    There is fishmonger and a tank of live fish at the front of the premises and a restaurant at the back, so the produce could not be much fresher.

    My son and I shared the fish platter for 2 and were groaning with full stomachs at the end. Service was good and reasonably quick.

    Would definitely come back for more.


    Visited July 2014

    “Surprisingly good seafood meal in a beautiful place”

    5 of 5 stars Reviewed 24 July 2014

    My wife and I are visiting Ljubljana on holiday and happened to find this lovely restaurant. It is a beautiful, warm, well-designed space that makes you feel like you are in a magnificent country home. The service was gracious and consistent. They specialize in very fresh, high quality seafood. Everything was cooked perfectly and presented expertly. Portion sizes were appropriate and we left feeling very full having spent about 40 Euro, including two glasses of wine. Highly recommended!


    Visited July 2014

    “Excellent seafood”

    5 of 5 stars Reviewed 15 June 2014 via mobile

    A nicely fitted restaurant. Friendly staff. Outstandingly good seafood with an excellent range of choice. Four of us shared a one-and-a-half seafood platter which was enough with two small side dishes. In-house baked bread. Very handy for city centre attractions. Highly recommended



    Visited June 2014

    OdgovoriIzbriši
  13. Sramota,da mora takšne objave objavljati vodstvo.Toliko časa nič,potem,ko je pa restavracija oziroma celi obrat (restavracija,ribarnica)čisto propadla in spljuvana,pa kar velka in obsežna opisana pohvala. Čudno a ne? No, vsaj angleško si se naučila pisati.(Dragica).Cim preje oddajte,ker bo bolje za vaju in personal!

    OdgovoriIzbriši
  14. Sigurno je to napisala Dragica,(10%lastnik)saj klemen (direktor90% KIRBY) ne zna,še slovensko slabo.

    L.p.

    OdgovoriIzbriši
  15. Če je kdo zadetek je to KLEMEN!!! (KIRBY) Zjutraj ob šestih lahko gore premika ,ob osmih zjutraj je pa že zmatran,kot da je delal nočno. Kam gre pol denar,da ni za plače?

    OdgovoriIzbriši
  16. Vodstvo restavracije16. september 2014 ob 20:51

    Glede na to, da so izjave neresnične in žaljive in skrajno primitivne, naj se ta oseba, za katerega predvidevamo, da je bivši zaposleni, javno predstavi z imenom in priimkom. Vsekakor bomo škodljivim in žaljivim izjavam prišli do konca in tega strahopetca tudi ustrezno obravnavali. Portal, ki pa dopušča take izjave brez dokazov pa bomo prijavili ustreznim organom.
    Vodstvo restavracije Valentin

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izjave so resnične,vendar bodo ljudje sami presodili ali je res ali ni.Te govorice niso potrjene,vendar so govorice ki se širijo po celi Sloveniji. Zato sem jih napisal tukaj,ker je to namen bloga,da se hitro širijo.V prihodnje poskrbite,da poravnate vse dolgove do bivših in sedaj zaposlenih.Saj se bodo govorice razmnožile tudi po drugih portalih.Komu ste pa dolžni,pa veste sami. Pozivam vas k bojkotu tudi na facebooku in twiterju. Internet dela čudeže.

      L.p.

      Izbriši
  17. Sem se šel prepričati in res je katastrofalno.

    OdgovoriIzbriši
  18. Sem izvedel,da so vas sedaj še iz ODPRTE KUHINJE iz Pogačarjevega trga izločili,zaradi prodaje neprijavljenega alkohola. Vi ste pa res ene pojave.Še to kapljo prihodka,ki je bil ste si zajeb.... Zelo neodgovorno vodstvo.Kako si sploh upate to početi.Ali vam gre res tako grozno slabo??? L.p.

    OdgovoriIzbriši
  19. Saj bo ves personal odšel še preden bojo prodali,ker je samo izkoriscanje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi eden zaposleni nima povedati kaj pozitivnega o vodstvu. A ni to mal očitno?

      Izbriši
  20. Baje ga njegova familija živega ne more videti.Predvsem oče in sestra.

    OdgovoriIzbriši
  21. Jih je moral pa ornk zajeb......

    OdgovoriIzbriši
  22. Če z družino tako ravna,kako šele z zaposlenimi???KATASTROFA

    OdgovoriIzbriši
  23. To je pa tak šelebajzar,da ni večjega. Da zapraviš v treh letih dva miljona ,pol si pa še okrog in naokrog dolžen vsem po vrsti od dobaviteljev do delavcev ter vsem podizvajalcem za opremo lokala. Čudno,da še celi hodi naokrog. Jst bi mu vse zažgal ,pa še njega nalomu.

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  24. Se ima vsaj z čem pohvaliti,da je rekordno hitro zapravil vse kar je imel . S tem denarjem bi lahko raskošno živel ne da bi sploh kdaj rabil kaj delati.Samo po pameti bi ga morav vnovčiti. To je pa res talent. To je pa to ,ko druge posluša kaj mora delati.

    OdgovoriIzbriši
  25. Meni je tudi dolžan nekj denarja. Kar spljuvajte ga kolikor morete.Mogoče ga bo pa to prisililo k razmišljanju o vrnitvi dolgov.Če ne drugega , naj mu vsaj malo pere možgane.

    OdgovoriIzbriši
  26. Klemena ne more nič prizadeti,razen ko je ob kakšen evro. Za njega je denar čisto vse na tem svetu. L.p.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nič čudnega ,če pa je materialist!!!

      Izbriši
  27. Na razgovoru za zaposlitev so mi ponudili zaposlitev za nedoločen čas z pogojem,da podpišem sporazumno odpoved prez navedenega datuma. A ni to mal čudno?

    OdgovoriIzbriši
  28. Sprašujem vodstvo restavracije, ali je to res,da vas je oropal preprodajalec opojnih supstanc sredi belega dne in vam pobral večdnevni izkupiček,ter bil zelo natančno posnet z večih kamer,vendar ni sledila nobena ovadba zoper poznane osebe? Zakaj le? Te besede so prišle iz njegovih ust.Zato me zanima ali je to res???
    Hvala v naprej za odgovor. L.p.

    OdgovoriIzbriši
  29. Se je čist potuhnu!

    OdgovoriIzbriši
  30. A ti se nebi,če bi takšne folk zvedu o tebi? Logično.Zdej se tudi v lokal ne prikaže več.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Saj bolje,da ne,ker se mu potem slabo piše....

      Izbriši
    2. Kje se pa skrivaš Ušeničnik?

      Izbriši
  31. Če bi radi zastojn garali,je tukaj pravi naslov za vas.

    OdgovoriIzbriši
  32. Zadnjič sem ga slučajno videl v Tacnu,pa je zgledal čist v piz.... Kaj živčki naredijo!!!
    Škoda ga je.Sej je čist bogi...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kar naj ga tepe.(mu privoščim)Koliko gorja nam je naredu(delavcem) je še premalo!!!!

      Izbriši
  33. NO IMAMO ENO DOBRO NATAKARJI PLAČUJEJO KOZARCE K SE ZBIJEJO K DA NI TO POTROSNI MATERJAL POJMA NIMATA O GOSTINSTVU

    OdgovoriIzbriši
  34. Sej tudi prte doma perejo,vsak za svoj rajon in tudi čistala od doma prinesejo,da sploh lahko delajo. (Zprno in nerodno za natakarja je na mastnem krožniku postežit gosta)

    OdgovoriIzbriši
  35. Zastrupitev z lastno ribo. Ta pa je dobra.Če nimaš za jest boš jedu tudi ribo z potečenim rokom.

    OdgovoriIzbriši
  36. Bila na vecerji ...poraz postrezba mlada dama sicer simpatična nevem mogoce direktorca ki pojma nima o postrezbi ...pricakovali smo da bo gglede na cene ki so precej visoke postreženi tako kot se sika. ..Ne boste me več videli

    OdgovoriIzbriši
  37. Vse pohvale, predvidevam da je kuharica , za prisrčen pozdrav in zelo lepo izrečeno dobrodošlico,kaj takega nisem doživel v nobenem lokalu.Tako prijaznost bi lahko imeli v vsaki restavraciji.Sem dost pogost in zadovoljen obiskovalec.

    OdgovoriIzbriši

 
  • Jem zunaj © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes