Vila Podvin, vrhunska kuhinja pri Radovljici

Eden bolj znanih slovenskih kuharjev Uroš Štefelin je vzel v najem Vilo Podvin in jo pred nekaj meseci tudi slovestno odprl. V lepi vili ponuja prenočišča s  prečudovitim vrtom in zeleno okolico ter mir obdan z gorenjskimi vrhovi. Poleg tega pa ponuja vrhunsko kuhinjo s sezonsko ponudbo, ki temelji na tradicionalnih slovenskih jedeh, ki jih Štefelin s sodobnimi prijemi in ustvarjalnostjo nadgradi v poezijo okusov.

V vili pripravi dnevno kosilo (do 15h), degustacijski meni ter jedi po naročilu. Poizkusilo se je kosilo z odlično govejo juho, kračo in pire s korenčkom. Po naročilu se je jedlo goveja lička s šalotkino omako in krompirjevo peno z jurčki. Vse zelo dobro, temu sta sledili še dnevna sladica- karamelizirano sadje v testu s sladoledom in odličen čokoladni sufle. Da se  pri spodbujanju lokalnega misli resno, se vidi tudi pri izbiri pijače- sokovi so bili iz predelave okoliških eko kmetov.

Vse skupaj si zasluži visoko oceno, vrhunska hrana in čudovit ambient. Kaj pa cene? Kosilo stane 15 evrov (juha, glavna jed, solata, sladica), posamezna jed po naročilu pa 10 evrov. Za zgoraj opisani obrok z dvema sokovoma prideš skozi z 20 evrov po osebi. Malo resnejše prehranjevanje, sploh če se pije zraven še vino, je kaj hitro okoli 50 evrov po osebi. Dva hoda staneta 20 evrov, trije 25, štirje 35 in tako naprej.

Hrana: 5,5/6
Ambient: 5,5/6
Cena: 4/6(kosila)
2/6( po naročilu)

Vila Podvin
Mošnje 1
(Iz avtoceste izvoz Radovljica oziroma Grad Podvin, nato po smerokazih proti gradu Podvin pri katerem najdemo vilo)

Telefon:  
(0) 8 384 34 70
(0) 41 747 636

Odprto:
torek -nedelja 12h-22h
ponedeljek zaprto


Spletna stran:
Tripadvisor


Goveja juha

Krača in pire

Goveja lička s krompirevo peno z jurčki

Čokoladni sufle

Karamelizirano sadje v testu
Eko sokovi
Vrt




1 komentarji:

  1. BILA SEM V VILI PODVIN NA POJEDINI OKUSI RADOLCE. OD PRVEGA DO ZADNJEGA GRIŽLJAJA JE BILO ODLIČNO. VSE MOJE POHVALE KUHARJEM, NATAKARJEM IN SEVEDA GOSPODU ŠTEFELINU. BRAVO. SILVANA VOLK

    OdgovoriIzbriši

 
  • Jem zunaj © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes