Pri Mari, Piran

Ko sem poznavalca lokalne scene spraševal kje se v Piranu dobro je, mi je naštel gostilne Ivo, Neptun in Pri Mari. Ob obisku tega čudovitega mesteca je bila želja pojesti hitro kosilo  in ker se je gostilna Pri Mari prva ponudila se je zavilo kar tja. Pred obiskom se je šlo pokukat še na plažo čez cesto in med tem je eden od kasnejših jedcev skočil vmes k Mari na wc (ne v kopalkah ampak spodobno poletno oblečen)in so ga neprijazno odslovili dokler ni povedal, da bo kmalu gost. Nauk za družino, ki vodi gostilno(sin v kuhinji, starša v stežbi)- vsak je potencialni gost zato ne hranit prijaznosti le za tiste, ki že sedijo v gostilni.
Ko se je v gostilno le prišlo so bile štiri mize na vrtu polne, zato je bilo treba začeti s predjedjo v sicer prijetni notranjosti. Za predjed morska plošča z bakalarjem, sipo in hobotnico v solati, sardelami, bakalarjem in dimljeno tuno. Vse okusno, razen tuna je bila presuha. Ker je bila predjed za dva, kar konkretna in tek ne prevelik se je v nadaljevanju pojedlo le še njoke s škampi in rukolo, ki so bili preprosti in okusni, edino škoda, da škampov ni bilo več in niso bili v oklepih. Ko pa smo že ob morju, drugače bi to spregledali.

Cena plošče za dve osebi 18evrov, njoki pa so stali še naslednjih 9, po pregledu jedilnika lahko pričakujete okoli 20 evrov po osebi, brez vina seveda. Solidna obmorska gostilna, kjer z obiskom kaj dosti ne morete zgrešiti.



Hrana: 3,5/6
Ambient: 3,5/6
Cena: 4/6

Gostilna Pri Mari
Dantejeva ulica 17
(Skoraj čisto na začetku Pirana, ob cesti desno)

Telefon:  
041 616 488
05 673 4735

Odprto:
torek -sobota 12h-22h
nedelja 12h- 18h
(poleti med 16h in 18h zaprto)
Januar zaprto

Spletna stran:
Siol
Rad dobrojem
Tripadvisor







Morska plošča

Njoki s skampi in rukolo


0 komentarji:

Objavite komentar

 
  • Jem zunaj © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes