Sushimama, najboljši suši pri nas

Na Wolfovi v ljubljanskem centru se nahaja vrhunska japonska restavracija Sushimama. Obvezno jo obiščem enkrat do dvakrat letno in vsakič znova uživam v odličnem sušiju in ostalih japonskih specialitetah. Sushimama je opremljena minimalistično in asketsko, vendar okusno in elegantno z masivnim lesom in klub minimalizmu prostor gostu takoj razkrije, da gre za restavracijo višjega razreda. Pozimi, ko se vrt restavracije ne razteza vzdolž Wolfove je notranjost razmeroma majhna in daje občutek intime, je pa po drugi strani ravno zaradi tega dobro prej poskrbet za rezervacijo.

Pri zadnjem obisku smo si privoščili najprej kuhano špinačo in gobe v sojini omaki, ki nas niso pretirano navdušile, tudi misu juho se da v Ljubljani jesti še kje boljšo, kljub temu pa lahko uvod ocenimo za solidnega. Nato se je začel napad na različne sushije- s tartufi in lososom, z omleto in sezamom, kalifornijski zvitek rakci avokadom in s kaviarjem, okrog obrnjeni hrustljavi sushi zvitki s škampi,pa kombinacija avokado jegulja... Bili smo navdušeni in kar nismo se mogli odločiti kateri sushi je bližje popolnosti. Vrhunsko. S to besedo pa lahko opišemo tudi fantastične sladice- kostanjev sufle  v omaki iz kakija s cimetovo karamelo in karamelnim sladoledom ter mango puding. Zraven se je pil še osvežujoč zeleni ledeni čaj, ki nas kot vse drugo, zmeraj znova navduši.

Sushimama je odlična restavracija, v kateri japonski kuharji poskrbijo, da gost zares uživa v hrani. Verjetno pa gostje malo manj uživajo v cenah, ki jih sicer opravičujejo z dejstvom, da kupujejo samo vrhunske kose mesa in rib. Pa vendar- potrebno je opozorit, da če ravno nimaš preveč polne denarnice, Sushimama ni restavracija za vsak dan, saj je cena po osebi kaj hitro čez trideset ali štirideset evrov in to brez kakšne buteljke vina. Za posebne priložnosti vsekakor obvezen obisk.


Hrana: 5,5/6
Ambient: 5/6
Cena: 2/6


Sushimama
Wolfova ulica 12
(v centru Ljubljane v ulici med Prešernovim in Kongresnim trgom)


Telefon:  
(0)40 70 20 70
Odprto pon-sob od 11.30h do 23h


Spletna stran:
Sushimama.com
Ocene:









0 komentarji:

Objavite komentar

 
  • Jem zunaj © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes