Kaval group je svojo zgodbo začel z nadvse uspešno restavracijo Kaval na ljubljanskem Brodu, od koder se je razširil z restavracijami po vsej Ljubljani in okolici predvsem s konceptom, ki ga sami imenujejo toskanska kuhinja in v okviru katere ponujajo kombinacije predvsem raznih testenin in pic. Na ljubljanskem gradu so kot zadnjo odprli restavracijo Strelec, ki po vsem izstopa iz prej omenjenega koncepta. Gre za prestižno kuhinjo z znanim kuharskim mojstrom, na elitni lokaciji v stolpu gradu. Tu se ne smejo dogajati prekuhane testenine ali podobni spodrsljaji, ki v ostalih restavracijah skupine Kaval niso ravno redki. Strelec je prestižna restavracija kakršno ima vsaka evropska prestolnica in za sosednimi mizami smo slišali od ruščine do italijanščine in hrvaščine. Verjetno bi bilo to razveseljujoče, če ne bi bil razlog za odsotnost slovenščine v stanju naše države, zaradi česar denarnica ljudem pač ne omogoča, da bi si privoščili jedi ki "so jih včasih jedli ljubljanski meščani".
V restavracijo prideš iz pritličja z dvigalom, notranjost restavracije Strelec je po mojem mnenju strel v prazno. Želeli so urediti tako, da bi poudarili prestiž, kar jim po nestrokovni oceni našega omizja nikakor ni uspelo. Škoda, saj je sama lokacija v kamnitem stolpu naravnost fantastična. Povsem druga pesem je čudovita terasa na obzidju z zagotovo najlepšim razgledom v mestu.
Ponudba kot že rečeno temelji na starejših meščanskih jedeh, ki jih je chef Igor Jagodic oblikoval po svoje. Svetujejo njihov degustacijski meni, poleg tega pa je na ponujajo še nekaj jedi po naročilu, vse skupaj pa se sezonsko menja. Odločili smo se za degustacijski meni s štirimi hodi (možno vzeti še pet ali šest hodov). Začeli smo z tatarjem piranskega brancina z peteršiljevim oljem, zelišči in čipsom korenine, kar lahko označimo kot dokaj obetaven začetek, temu je sledila res odlična piščančja juha s hišnimi testeninami nadevanimi s piščančjim mesom in račjimi jetri z zelenjavo, ki je bila verjetno največji zadetek obeda. Za glavno jed so ponudili govejo ličnico in krompirjev pire s porom in drobnjakom ter čebulno marmelado in jed lahko ocenimo kot zelo dobro. Enako, če še ne malo boljše pa se je odrezala tudi odlična sladica, ki je bila kombinacija okusov- dve različni peni z belo čokolado, jogurtova pena, jagodni žele, prah bele čokolade in jagodni sorbet in čokolada z kakavovimi zrni.
Cene so visoke, zgoraj opisani 4 hodni meni je stal 35 evrov plus 1,5 evra za prtiček, za vsak hod več pa cena zraste še za 10 evrov, če pijače sploh ne upoštevamo. Vrhunska kuhinja za posebne priložnosti z visokimi cenami in čudovitim razgledom.
V restavracijo prideš iz pritličja z dvigalom, notranjost restavracije Strelec je po mojem mnenju strel v prazno. Želeli so urediti tako, da bi poudarili prestiž, kar jim po nestrokovni oceni našega omizja nikakor ni uspelo. Škoda, saj je sama lokacija v kamnitem stolpu naravnost fantastična. Povsem druga pesem je čudovita terasa na obzidju z zagotovo najlepšim razgledom v mestu.
Ponudba kot že rečeno temelji na starejših meščanskih jedeh, ki jih je chef Igor Jagodic oblikoval po svoje. Svetujejo njihov degustacijski meni, poleg tega pa je na ponujajo še nekaj jedi po naročilu, vse skupaj pa se sezonsko menja. Odločili smo se za degustacijski meni s štirimi hodi (možno vzeti še pet ali šest hodov). Začeli smo z tatarjem piranskega brancina z peteršiljevim oljem, zelišči in čipsom korenine, kar lahko označimo kot dokaj obetaven začetek, temu je sledila res odlična piščančja juha s hišnimi testeninami nadevanimi s piščančjim mesom in račjimi jetri z zelenjavo, ki je bila verjetno največji zadetek obeda. Za glavno jed so ponudili govejo ličnico in krompirjev pire s porom in drobnjakom ter čebulno marmelado in jed lahko ocenimo kot zelo dobro. Enako, če še ne malo boljše pa se je odrezala tudi odlična sladica, ki je bila kombinacija okusov- dve različni peni z belo čokolado, jogurtova pena, jagodni žele, prah bele čokolade in jagodni sorbet in čokolada z kakavovimi zrni.
Cene so visoke, zgoraj opisani 4 hodni meni je stal 35 evrov plus 1,5 evra za prtiček, za vsak hod več pa cena zraste še za 10 evrov, če pijače sploh ne upoštevamo. Vrhunska kuhinja za posebne priložnosti z visokimi cenami in čudovitim razgledom.
Hrana: 5/6
Ambient: 6/6 (terasa)
1,5/6 (notri)
Cena: 1,5/6
Restavracija Strelec
Na grajski planoti 1, Ljubljana
(v gradu, desno od vhoda)
Telefon:
031 687 648
Odprto pon-čet od 11h do 22h
pet in sob 11h do 23h
nedelja 11h do 17h
Ocene:
Pozdrav iz kuhinje |
Tatar brancina s čipsem korenine |
Piščančja juha s testninami nadevanimi s piščančjim mesom in račjimi jetri |
Goveja ličnica in krompirjev pire |
Peni z belo čokolado, jogurtova pena, jagodni žele, prah bele čokolade, jagodni sorbet in čokolada z kakavovimi zrni. |
Razgled |
Notranjost |
Terasa od spodaj |
Meni se je pa ravno obratno zdelo - všeč mi je bila notranjost in in pogrinjek, cena pa se mi tudi ni zdela pretirana glede na to, kaj dobiš :)
OdgovoriIzbriši