Kmetija Pr' Špan, pečenka v Šmartnem pri Ljubljani

Sam sem daleč od kakšnega velikega ljubitelja pečenke, zato sem pred kakšnim letom z manjšim nezadovoljstvom sprejel, da gremo v okviru neke družbe na vnaprej naročeno pečenko. A le dokler je nisem prvič poizkusil, od takrat se vedno znova veselim obiska Špana in tamkajšne pečenke.  Bojda se le-ta peče devet ur v krušni peči, zaradi česar je verjetno tako mehka a hkrati ostaja sočna. Poleg nje servirajo krompir, domač kruh in sezonsko solato, vse skupaj pa je za polizat prste. Streže prijetna gospodarica v poznih srednjih letih, ki s svojo simpatičnostjo in domačnostjo zaokroži pozitivno oceno kmetije.

Drugače pa ni to kmečki turizem le po imenu ampak ena redkih pravih kmetij na območju Ljubljane, ki ji je gostinstvo samo "za zraven", saj glavnina ostaja delo na kmetiji. Zunaj imajo daljše lesene klopi, namenjene tudi večjim družbam, notri pa je urejena soba za goste, ostali del kmetije pa je predvsem namenjen domačim. Manjši minus gre le za nekoliko slabše urejen wc, drugače pa kar se tiče izgleda, čisto prijetna turistična kmetija, avtentična in nenališpana za goste.

Pečenko sicer nudijo le ob četrtkih in to ob predhodnem naročilu. Drugače pa postrežejo z suhimi mesninami, ob petkih pa s (po besedah lokalcev odličnimi) postrvmi. Torej razen, če ne greste v petek na postrvi, je pametno prej poklicat. Cene so res ugodne, kosilo (pečenka, krompir in solata) in dva piva vas bo stalo okoli 10 evrov.

Lokacija: Na začetku Šmartna iz smeri Ljubljane, druga ozka ulica levo (k kmetiji usmeri manjša tabla) in že pripelješ pred kmetijo.


Hrana: 5/6
Ambient: 3/6
Cena:  6/6
 


Kmečki turizem Pr' Špan
Cesta vstaje 85 
Šmarno pri Ljubljani

Telefon: 01 505 30 18
Odprto: Četrtek od 18h in petek od 17h, ostalo po dogovoru


 





0 komentarji:

Objavite komentar

 
  • Jem zunaj © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes