Okusno tajsko kosilo "na hitro" v Chuty's



V Ljubljani imamo že dlje časa par tajskih restavracij, vendar so vse precej podpovprečne. Pred nekaj meseci pa je ponudbo obogatil Chuty's, ki niti ni restavracija, saj je to bolj  ulična varianta za nekaj pojest na hitro z dvema mizama, računajo na take away in pa po novem tudi dostavo. Kljub temu, da gre za hitro narejeno ulično hrano "povozijo" ostale kvazi tajske restavracije po Ljubljani. 
Tajka, ki je lokal odprla skupaj z možem in se po njej imenuje, v njem tudi kuha. Simpatičen kuharski kolektiv pa dopolnjujeta poleg lastnice Chuty še dve nasmejani Tajki. Večino jedi, ki jih na srečo ni preveč, pripravijo sproti pred tvojimi očmi. Gre v glavnem za enostavne, hitro pripravljene in  okusne tajske jedi, pripravljene iz svežih sestavin, pa tudi omake delajo sami.

Poskusili smo nekaj Evropejcem bolj znanih tajskih jedi, najprej spomladanske zavitke z pripadajočo omako, nato pa  pad thai, tom yum in pad woon sen. Pad thai so praženi rezanci, pri čemer izbiraš s čim jih zmešajo, možnosti so zelenjava/piščanec/kozice/morski sadeži/svinjina. Tom Yum je juha z kozicami,  limonsko travo in drugimi začimbami. Tom Yum z zraven priloženim rižem predstavlja, kar konkretno glavno jed. Pad woon sen so stekleni rezanci z jajcem, tudi tu, pa je kot pri Pad thai  in nekaterih drugih jedeh, možno izbirati med dodatkom piščanca/zelenjave/kozic morskih sadežev ali svinjine. Nobena od jedi nas ni pustila hladnih in vse si zaslužijo pozitivno oceno. Super bi bilo popestrit ponudbo še s kakšno domačo tajsko pijačo, kokosova voda v pločevinki nas namreč ni navdušila.

Lahko bi rekli- končno okusna klasična tajska kuhinja v Ljubljani. Priporočam še posebej tistim, ki imajo radi azijsko hrano in tistim, ki bi radi na hitro pojedli nekaj dobrega. Obenem pa upam, da zaradi dostave, ne bo začela trpet kakovost, kot se to rado zgodi.
Cene glavnih jedi, od katerih se dodobra naješ, so nekje med 7 in 8 evri.



Hrana: 4,5/6
Ambient: 4/6
Cena: 4,5/6


Chuty's
Gregorčičeva ulica 10
(v centru mesta, nekaj metrov od Slovenske ceste na ulici  usmerjeni proti Križankah; nasproti picerije Focolus)


Telefon:  
083 899 772
Odprto pon - čet: 11.00 - 21.00
pet-sob: 11.00 - 22.00
nedelja zaprto


Spletna stran:
Chutys.com






Spomladanski zavitki

Pad woon sen

Pad thai





0 komentarji:

Objavite komentar

 
  • Jem zunaj © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes