Verjetno bi anketa med Ljubljančani o najbolj znanih
gostilnah v mestu, na prvo mesto naplavila ravno gostilno As. Tam so pogosto praznovali
športniki, tam so praznovali tudi v političnih strankah (zaradi česa bi slednji lahko praznovali mi ostaja neznanka, mislim pa da sami to dobro vedo). Tudi župan glavnega mesta je bojda reden gost, če gre
verjeti ljubljanskemu reparju Doši v
eni
od pesmi, v Asu »ne mine dan brez protokola nastopača.« Kakorkoli že, As
je vsekakor priljubljena destinacija ljubljanske (kisle) smetane.
Nedavno se je zgodila tudi
prenova letnega vrta in lep topel pomladanski dan je bil idealna prilika za
prvi obisk te gostilne. Prvi vtis zelo pozitiven, zgornji del terase v krošnji
starega drevesa, je res čudovit. Natakar nekoliko zmeden in ne prehiter,
kljub temu se nam uspe vse normalno
dogovorit. Za predjed karpačo, tunin tartar in marinirani škampi. Vse tri predjedi sicer solidne vendar brez
kakšnih posebnih presežkov. Nadaljevanje z glavnimi jedmi morda še korak nazaj,
testenine z lososom in vodko so bile presuhe in neizrazite, testenine z
zelenjavo in mesom povprečne, nekoliko boljši rezanci z jastogom,
rakovico ter kaviarjem, še najbolje se je odrezal file jadranske tune. Slabšo
predstavo pri glavni jedi so popravile sladice, panna cotta s slivami v
teranovi omaki, jagodna torta,čudovit čokoladni soufle z vanilijevo kremo,
morda nekoliko slabša je bila edino borovničeva torta.
Celotna izkušnja recimo solidna, dokler ne pride račun, ki je
bil več kot 40 evrov po osebi(pila se je v glavnem voda), glede na ponujeno vsekakor preveč. Torej če se
želijo v Asu iti visok nivo, naj to tudi ponudijo ali pa znižajo cene.
Hrana: 3/6
Ambient: 5/6
Cena: 1/6
Gostilna As
Čopova ulica 5A
Telefon:
01/ 425 88 22
01/ 252 72 37
Odprto vsak dan od 12h do 1h
letno zimski vrt od 9h do 1h
letno zimski vrt od 9h do 1h
Spletna stran:
Ocene:
Tris predjedi |
Rezanci z jastogom, rakovico ter kaviarjem |
Testenine z lososom |
Jagodna torta |
Čokoladni sufle z vanilijevo kremo |
Panakota s slivami |
0 komentarji:
Objavite komentar