Mihovec
je tista družinska gostilna v okolici Ljubljane, ki se lahko pohvali z dolgo
tradicijo na katero so ponosni, kar se ne vidi le iz slik, ki so obešene po gostilni, ampak tudi iz
jedilnika. Znani so po pripravi porok v svoji veliki dvorani in ker sem bil
tudi sam prisoten na eni izmed njih lahko rečem, da pripravijo poroko
kulinarično in v vseh pogledih zelo dobro. Pri Mihovcu je bil gost vedno na
prvem mestu in je že stari Mihovčev ata je osebje vzgajal, da tisto, kar ni
sveže nikakor ne sme na gostov krožnik. Mihovec je pred nekaj leti doživel
preobrazbo iz dobre stare klasične gostilne so želeli ponudbo nekoliko
posodobiti, kar jim je po mojih izkušnjah dobro uspelo in sedaj ponujajo
»domače malo drugače«. Ostajajo pri lokalni ponudbi z domače njive, pripravljajo
v glavnem sezonske menije, oziroma kot sami pravijo: »Tisto kar je takrat na
vrtu bo tudi na mizi.«
Pri zadnjem obisku smo si v okviru Tedna restavracij privoščili velikonočni meni, ki je vseboval poleg pozdrava iz kuhinje še pomladansko špehovo solato s toplim krompirjem in domačimi ocvirki, jagenjčka z rožmarinom, kremo mlade koprive, hrustljavo repo in čemažev štrukelj ter medeno presto s čokolado in pasijonko. Poleg menija pa smo poskusili še gobovo in čemaževo juho. Obe juhi sta bili močni in konkretni in tudi okusni, še posebej je navdušila čemaževa. Špehova solata se je s toplim krompirjem in odličnimi ocvirki, kar topila v ustih. Jagenjček je bil soliden, štrukelj pa premedel, da bi nas navdušil. Nam je bila pa bolj všeč medena presta v kombinaciji z čokolado in pasijonko.
Mihovec je preverjena lokacija, kjer ne bodo razočarali. Družinska gostilna z sezonsko, svežo in nekoliko posodobljeno ponudbo. Kar se cen tiče smo v okviru Tedna restavracij plačali 14 evrov za meni ter 3 evre za juho zraven pa smo pili domač in ne drag jabolčni sok. Izven tedna gostiln pa je treba opozoriti, da so cene ljubljanske, torej nič kaj ugodne. Za orientacijo predjedi med 4 in 7 evri glavne jedi pa med 8 in 15 evri.
Pri zadnjem obisku smo si v okviru Tedna restavracij privoščili velikonočni meni, ki je vseboval poleg pozdrava iz kuhinje še pomladansko špehovo solato s toplim krompirjem in domačimi ocvirki, jagenjčka z rožmarinom, kremo mlade koprive, hrustljavo repo in čemažev štrukelj ter medeno presto s čokolado in pasijonko. Poleg menija pa smo poskusili še gobovo in čemaževo juho. Obe juhi sta bili močni in konkretni in tudi okusni, še posebej je navdušila čemaževa. Špehova solata se je s toplim krompirjem in odličnimi ocvirki, kar topila v ustih. Jagenjček je bil soliden, štrukelj pa premedel, da bi nas navdušil. Nam je bila pa bolj všeč medena presta v kombinaciji z čokolado in pasijonko.
Mihovec je preverjena lokacija, kjer ne bodo razočarali. Družinska gostilna z sezonsko, svežo in nekoliko posodobljeno ponudbo. Kar se cen tiče smo v okviru Tedna restavracij plačali 14 evrov za meni ter 3 evre za juho zraven pa smo pili domač in ne drag jabolčni sok. Izven tedna gostiln pa je treba opozoriti, da so cene ljubljanske, torej nič kaj ugodne. Za orientacijo predjedi med 4 in 7 evri glavne jedi pa med 8 in 15 evri.
Hrana: 4/6
Ambient: 4/6
Cena: 3,5/6
Gostilna Mihovec
Zgornje Pirniče 54
(izpod Šmarne Gore proti Medvodam zavijete desno za Pirniče, v Zgornji Pirničah ob cesti tabla usmeri proti gostilni)
Telefon:
(0)31 684 434
(0)1 362 30 60
(0)1 362 30 60
Odprto sre-čet od 12h do 23h
pet in sob 11h do 1h
nedelja 11h do 18h
nedelja 11h do 18h
Spletna stran:
Mihovec.com
Mihovec.com
Ocene:
0 komentarji:
Objavite komentar