Ena bolj medijsko izpostavljenih kulinarično zgodb v zadnjem letu, je tista o dveh fantih z diplomo ekonomije v žepu, ki po zaključenem študiju, kar hitro na lastni koži izkusita, kam nas je pripeljal neoliberalni koncept, o katerem so jim prej predavali na fakulteti. Država je zaradi krize kapitalizma ohromljena in kljub pošiljanju prošenj nihče od njiju ne najde dela. Kot ljubitelja hamburgerjev ugotovita, da v Ljubljani manjka dobra prodajalna hamburgerjev, zato se odločita, da jo bosta odprla kar sama. Od ideje do izvedbe mine nekaj časa, vmes pa preizkušata recepture in jih testirata na prijateljih. Ko končno najdeta kombinacijo okusov, ki jima ustreza in navduši tudi ostale na Trnfestu, odpreta majhno prikolico pred Sparom na Viču in rodi se Hood Burger. Besede o okusnem hamburgerju grejo od ust do ust, obisk je dober in majhno prikolico zamenja večji predelan ladijski kontejner in urejen lesen podest pred njim, malo za tem pa se s še eno prikolico Hood razširi tudi v Šiško.
Pri pripravi hamburgerjev sta usmerjena sta na kvalitetne sestavine domačega izvora. Goveje meso kupujeta pri domačem mesarju, ki ga pripravlja posebej zanju. Bombeta je nastala po njuni lastni recepturi in jo zanju peče pekarna. Majonezno pripravita sama, zelenjavo pa kupujeta od domačih kmetov. Cena klasičnega hood burgerja je 4 evre, dvojnega pa 6 evrov. Poleg klasičnega hamburgerja ponujata še piščančji burger, le brie burger, steak in (domač) krompirček.
Če si zaželite okusnega hamburgerja in če ste kje v bližini - pojdite probat.
Hrana: 4/6
Ambient: "ulica" (stoli in mize na voljo)
Cena: 4,5/6
Hood Burger
Jamova 105 in Cesta Ljubljanske brigade 25, Ljubljana
(Na Viču pred Interšparom; V Šiški eno ulico pred Mercatorjem od železnice čez cesto)
Telefon:
040 540411 in 041 911086
Odprto pon-sob od 10h do 21h (Šiška)
pon-sob od 10h do 22h (Vič)
Spletna stran:
Ocene:
burger nič posebnega, kot prvo je predrag, za ta denar grem raje na horsa...preveč fino mi deluje ta hood burger, vsi v rokavičkah, štopajo koliko časa se peče, kr neki...pleskavico spečeš po občutku in ne rabiš štoparice
OdgovoriIzbriši